Blog

Furnlovers by Marielle Wielheesen

Een mooie, veilige co-sleeper: Bednest

Inmiddels alweer 33 weken zwanger. Alle clichés zijn waar, want wat vliegt de tijd. We kunnen echt niet wachten om de kleine meid te ontmoeten en zijn er eigenlijk al helemaal klaar voor. Alle spullen, kleertjes, verzorgingsmiddelen en meer hebben we klaar staan. Nog een paar weekjes geduld en dan kunnen we haar eindelijk ontmoeten! De kinderkamer is inmiddels klaar (de video hiervan komt binnenkort online), maar er is nog een belangrijk onderwerp waar ik graag meer over wil delen: co-sleepers.

Co-sleepers

Zodra ik zwanger werd, ging ik me (logisch natuurlijk) veel verdiepen in alles wat daar bij komt kijken. Wat is handig, fijn en veilig? Waar moet ik zeker aan denken of op letten? Welke spullen heb je nodig? Er zijn zóveel verschillende onderwerpen, meningen en denkwijzen als het gaat om zwangerschap en moederschap. Het is belangrijk om vooral te doen waar jij je goed bij voelt!

Toen ik me steeds meer ging verdiepen kwam ik ook bij co-sleepers terecht. Een co-sleeper maakt het mogelijk om jouw kindje dichtbij je te hebben, namelijk letterlijk naast je bed. Het is een babybedje dat aan jouw bed bevestigd is en aan één kant open is of open kan. Op deze manier is er dus wel een eigen slaapplek voor ouders en kind, maar ben je toch dichtbij elkaar.

Mijn co-sleeper: Bednest

Het lijkt mij super fijn om de kleine dichtbij je te kunnen hebben. De eerste tijd zal ze dan ook bij ons op de kamer liggen en een co-sleeper is daarvoor ideaal. Zo kunnen we haar gemakkelijk even troosten, het speentje terug in haar mond doen en haar natuurlijk bewonderen. ? Naast al deze voordelen, is het ook bevorderlijk voor de slaap van het kindje en de band tussen ouders en kind. Ik kwam Bednest tegen en ik was oprecht gelijk enthousiast. Niet alleen omdat de co-sleeper er erg mooi uitziet, maar ook omdat het gemakkelijk en goed te gebruiken is.

De Bednest zet je op het onderstel en dit onderstel kun je verstellen naar de hoogte van je bed of boxspring. Daarnaast heb je de Bednest ook zo ingeklapt. Dit vind ik ook erg handig, want hierdoor kan ik het makkelijk meenemen als bijvoorbeeld mijn (schoon)ouders oppassen. Zo ligt de kleine meid alsnog in haar eigen vertrouwde bedje! Ook kun je het bedje gebruiken zonder onderstel.

Waar alle ouders het wel over eens zijn, is dat een co-sleeper veilig moet zijn. De zijkanten van de Bednest zijn transparant en dit zorgt voor een goede ventilatie. Daarnaast kun je de Bednest ook schuin zetten; dit is handig bij verkoudheid of reflux.

Wij hebben zelf een boxspring, dus ik vroeg me af of het wel goed te bevestigen is aan het bed. Maar door middel van veiligheidsbanden kun je het aan ieder bed bevestigen. En, echt, daar hoef je vrijwel niets voor te doen. Binnen no-time heb je alles klaar staan!

 

En, als interieurliefhebber vind ik het natuurlijk wel extra leuk dat de Bednest er ook nog eens zo mooi uit ziet. Ik vind dat spullen voor baby’s er namelijk ook wel mooi uit mogen zien. Toch?! Zo past het ook nog eens mooi in je interieur.

Voor het matrasje heeft Bednest twee hoeslakens: 100% biologisch katoen of 100% katoen. Op de rechterfoto hieronder zie je het hoeslaken van 100% biologisch katoen.

Ik kan niet wachten tot ze er is en we gebruik kunnen maken van onze Bednest. Tegen die tijd zal ik op social media meer delen over mijn ervaringen. Dat is natuurlijk voor iedereen weer anders! Extra handig: bij Bednest kun je het product huren of kopen. Wil je meer informatie over de Bednest? Ga dan naar hun website!